جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی
زمان مطالعه: 7 دقیقه
Rate this post

اگر بینی استخوانی دارید و به داشتن بینی بی‌نقص و بدون قوز فکر می‌کنید، بهترین راهکار عمل بینی استخوانی است. طی این جراحی اصلاحات لازم روی فرم بینی اعمال می‌شود و جراح فرم بینی دلخواه شما را اعمال می‌کند. جالب است بدانید که جراحی بینی استخوانی نتایج بهتری نسبت به بینی گوشتی دارد و این موضوع یک امتیاز مثبت برای افراد دارای این نوع بینی است. اگر در مورد روش انجام این جراحی، عوارض و مراقبت‌های بعد از انجام آن کنجکاو هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

اقدامات لازم قبل از انجام عمل بینی استخوانی

ابتدا بهتر است با ساختار بینی استخوانی بیشتر آشنا شویم. قسمت بالای ساختار بینی، استخوان و قسمت پایین دارای غضروف است. بینی‌های استخوانی مشخصه‌هایی دارند که اغلب بین افراد مشترک هستند. این نوع بینی دارای قوز استخوانی است. پره‌های باریک و پوست ‌نازک نیز از دیگر ویژگی‌های بینی استخوانی به شمار می‌آیند.

جراحی بینی استخوانی به معنای از بین‌ بردن قوز و برآمدگی بینی و اصلاح فرم بد استخوان است. هدف از انجام این اصلاحات، زیبایی و کمک به تنفس بهتر است. در زمان تشخیص جراح برای انجام عمل بینی استخوانی، موارد دیگری همچون تغییر پوست روی بینی و فرم موردنظر شما را بررسی می‌کند. جراح بینی برای شما برنامه‌ریزی مناسبی انجام می‌دهد.

قبل از انجام عمل جراحی بینی استخوانی باید مشاوره جراحی بینی انجام دهید. در این مشاوره با نحوه عمل و سایر اطلاعات موردنیاز آشنا می‌شوید. از جمله اقداماتی که در جلسه مشاوره انجام می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سابقه پزشکی برای تشخیص صلاحیت انجام عمل بینی استخوانی بررسی می‌شود.
  • انجام معاینه فیزیکی که شامل انواع آزمایش‌های خونی و بررسی ویژگی‌های بینی است.
  • عکاسی از فرم بینی که جراح می‌تواند این عکس را با استفاده از نرم‌افزار مخصوص به فرم دلخواه شما برای عمل تبدیل کند و قبل از عمل، بینی متناسب با صورت شما بازسازی می‌شود.
  • آخرین مرحله صحبت و مشاوره درباره انتظار و انگیزه شما از عمل جراحی بینی استخوانی است. جراح بینی برای شما کارهایی که ممکن است انجام شود را به طور کامل توضیح می‌دهد.

در جلسه مشاوره درباره هزینه انجام جراحی بینی نیز صحبت می‌شود؛ زیرا هزینه‌ها با توجه ‌به تجربه پزشک و عوامل دیگر یکسان نیستند.

عمل بینی استخوانی چگونه انجام می‌شود و چه مراحلی دارد؟

بعد از ورود به اتاق عمل با توجه ‌به سابقه پزشکی شما و بررسی حساسیت‌های دارویی، متخصص بیهوشی، اقدامات لازم را انجام می‌دهد. دستگاه‌های تنفسی به شما متصل می‌شوند. جراح کار خود را با برش زیر پره‌ها شروع می‌کند که این کار در جراحی بسته صورت می‌گیرد. با توجه ‌به فرم بینی شما و انحرافات استخوان، عمل جراحی انجام می‌شود. پزشک بعد از رسیدن به نتیجه مطلوب از جراحی بینی استخوانی، آن را بخیه می‌زند و داخل بینی تامپون قرار می‌دهد. بینی برای مدت یک هفته در گچ یا آتل باقی می‌ماند.

جراحی بینی استخوانی به روش باز و بسته

در این قسمت می‌خواهیم تفاوت عمل بینی استخوانی به دو روش باز و بسته را برایتان توضیح بدهیم. جراحی بینی استخوانی به روش بسته به این صورت است که جراح فقط دو برش در داخل بینی ایجاد می‌کند و از این طریق تغییرات لازم را روی استخوان و غضروف بینی انجام می‌دهد و اصلاحات لازم صورت می‌گیرد.

در جراحی بینی استخوانی باز علاوه بر دو برشی که در عمل بسته وجود دارد، برش سومی هم وجود دارد که این دو برش را به هم متصل می‌کند. پوست بینی باز می‌شود و جراح می‌تواند تغییرات را روی بینی انجام دهد.

عوارض بعد از عمل بینی را بشناسید

جراحی بینی استخوانی مانند هر جراحی دیگری عوارضی به دنبال دارد که شامل موارد زیر می‌شوند.

  • تورم بعد از عمل جراحی بینی استخوانی، این تورم می‌تواند به دلیل ضربات وارده حین عمل باشد. این نوع تورم‌ها با رعایت نکات مراقبتی جراح برطرف می‌شوند. تورم پوستی نیز ممکن است اتفاق بیفتد که به دلیل جمع‌شدن آب زیر پوست است. این نوع تورم را باید جراح تشخیص بدهد.
  • شوک بعد از عمل بینی استخوانی، این نوع شوک ممکن است به دلیل عفونت بعد از عمل بینی، از دست‌ دادن مقدار زیاد خون و یا آسیب‌های مغزی باشد.
  • خون‌ریزی، خون ریزی از قسمتی که عمل جراحی صورت‌گرفته است.
  • ترومبوز وریدی و آمبولی ریه، این عارضه به دلیل لخته‌شدن خون در قسمتی از بازو، پا و یا سایر قسمت‌های بدن ایجاد می‌شود.
  • عوارض تنفسی، این مشکل به دلیل انجام ‌ندادن تمرینات درست تنفس بعد از عمل ممکن است رخ دهد. عوارض تنفسی روی ریه تأثیر می‌گذارند. علائم این عارضه خس‌خس سینه، تب، سرفه و…. هستند.
  • محبوس شدن ادرار، این عارضه به‌خاطر داروی بیهوشی است.
  • حساسیت به داروی بیهوشی، در افرادی که به داروهای خاصی آلرژی دارند، امکان دارد این اتفاق رخ دهد. قبل از عمل این مورد را با متخصص بیهوشی در میان بگذارید.

افرادی که جراحی بینی استخوانی را انجام می‌دهند شاهد کبودی چشم بعد از عمل بینی هستند. می‌توان گفت کبودی زیر چشم به دلیل نشت خون حین عمل به لایه بالایی پوست اتفاق می‌افتد. البته جایی برای نگرانی وجود ندارد و کبودی چشم پاسخی طبیعی از طرف بدن به عمل جراحی است.

برای درمان ورم بعد از عمل بینی بهتر است از کمپرس آب سرد استفاده کنید و سر خود را بالا نگه دارید. بعد از عمل جراحی بینی آب فراوان بنوشید. سعی کنید عطسه و سرفه خود را کنترل کنید. بعد از عمل گریه نکنید و مورد آخر از استعمال مواد الکلی و مخدر اجتناب کنید.

آیا با تفاوت عمل بینی استخوانی و گوشتی آشنایی دارید؟

بینی گوشتی دارای پوستی ضخیم‌تر و غضروف ضعیف‌تر نسبت به بینی استخوانی است. بینی گوشتی، چربی و بافت‌های بزرگ و باز دارد. در جراحی بینی گوشتی اغلب از روش باز استفاده می‌کنند. عمل جراحی بینی گوشتی از جراحی بینی استخوانی سخت‌تر است. در این عمل جراح باید چربی که در بافت‌های نرم بینی و نوک بینی قرار دارند را رقیق کند و پایه بینی را باید تقویت کند تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کند.

مراقبت‌های قبل و بعد عمل بینی استخوانی

در این قسمت مراقبت‌های قبل و بعد از عمل بینی را به‌صورت موردی بیان می‌کنیم. دوره بهبود جراحی بینی تا یک سال طول می کشد پس باید صبور باشید که مهم‌ترین نکته است.

مراقبت‌های قبل از عمل بینی عبارتند از:

  • از غروب روز قبل از عمل چیزی نخورید و مایعات ننوشید.
  • قبل از فرا رسیدن روز عمل به میزان کافی آب بنوشید تا یک روز قبل از عمل.
  • روز عمل از لوازم آرایشی استفاده نکنید.

مراقبت‌های بعد از عمل بینی

  • بعد از عمل باید استراحت کنید و سر خود را بالاتر از قفسه سینه قرار دهید. در این صورت تورم و خونریزی کم می‌شود.
  • از کمپرس آب سرد برای رفع کبودی روی گونه‌ها و اطراف بینی استفاده کنید.
  • داروهای خود را سر موقع و طبق دستور پزشک استفاده کنید.
  • حدوداً یک هفته تامپون‌های داخلی بینی و آتل روی بینی باید استفاده شوند.
  • بعد از جراحی امکان دارد که چند روز خونریزی و تخلیه مخاط بینی داشته باشید.
  • از انجام فعالیت‌های سنگین اجتناب کنید.
  • مراقبت از بانداژ بینی در هنگام استحمام
  • سعی کنید خنک بمانید و از غذاهای خنک بیشتر استفاده کنید. گرما تورم را بیشتر می‌کند.
  • تغذیة سالم داشته باشید تا از بروز یبوست جلوگیری کنید؛ زیرا یبوست به قسمت جراحی فشار وارد می‌کند.
  • به‌آرامی مسواک بزنید.
  • لباس‌هایی با یقه گشاد یا دکمه‌دار بپوشید.
  • تغذیه بعد از عمل بینی علاوه بر اینکه نباید یبوست ایجاد کند باید نرم باشد تا به‌آسانی جویده شود. غذاهایی مانند فرنی، سوپ، پوره و… که نرم هستند برای یک هفته اول بعد از عمل بینی استخوانی بسیار مناسبند.
  • بلافاصله بعد از عمل بینی ورزش نکنید. ورزش بعد از عمل بینی بهتر است از 6 تا 12 هفته بعد انجام شود. این ورزش‌ها باید سبک باشند؛ مانند پیاده‌روی و یوگا که بسیار مناسب هستند.
  • استفاده از عینک ممنوع است.
  • در معرض مستقیم آفتاب قرار نگیرید. آفتاب باعث ایجاد تیرگی روی زخم ها می‌شود.

آیا کوچک ‌کردن بینی استخوانی بدون عمل ممکن است؟

در جواب به این سؤال باید گفت بله امکان‌پذیر است؛ اما بعد از شش ماه اثرات آن از بین می‌رود. در روش بدون عمل از تزریق فیلر استفاده می‌کنند. فیلر می‌تواند برجستگی‌های بینی، شکاف‌ها و نامتقارن بودن بینی را اصلاح کنند؛ اما ماندگاری بالایی ندارد.

یک روش غیرعلمی نیز برای کوچک‌کردن بینی استخوانی بدون عمل وجود دارد. این روش استفاده از لوازم آرایشی برای از بین‌ بردن نواقص ظاهری بینی است. سؤال اغلب افراد برای استفاده از روش‌های غیرجراحی این است که تزریق فیلر برای چه نوع بینی‌های استخوانی نتیجه‌بخش است؟

از فیلر بیشتر برای از بین ‌بردن قوز بینی استفاده می‌شود. تزریق فیلر اطراف بینی را پر می‌کند و همین امر موجب می‌شود قوز بینی تا حدودی برطرف شود. همچنین این تکنیک برای بزرگ‌تر نشان ‌دادن بینی‌های صاف نیز کاربرد دارد.

بهترین سن برای عمل بینی

امروزه به دلیل استفاده از شبکه‌های اجتماعی و قرار دادن عکس‌ها در این شبکه‌ها، افراد بیشتر به دنبال زیباتر دیده ‌شدن هستند. یکی از مواردی که در زیبایی بسیار مؤثر است، انجام عمل جراحی بینی است. بسیاری از عمل‌های بینی با اهداف زیبایی انجام می‌شوند؛ اما برای تعدادی از افراد نیز این عمل برای برطرف ‌کردن مشکلات تنفسی است.

بهترین زمان برای عمل جراحی بینی برای نوجوانان بعد از اتمام سن رشد است. کودکان به‌هیچ‌عنوان نباید عمل زیبایی بینی انجام بدهند. بعد از سن رشد می‌توانید در هر سنی برای زیبایی و یا برای برطرف‌کردن مشکلات تنفسی عمل بینی را انجام دهید. محدودیت عمل برای افرادی است که جراح تشخیص می‌دهد در صورت انجام جراحی از نظر سلامتی دچار مشکل می‌شوند.

افراد دارای بیماری‌هایی مانند: بیماری قلبی، دیابت، مشکلات خون‌ریزی و ریوی کاندیدای خوبی برای انجام جراحی بینی نیستند.

آموزش روش چسب زدن به بینی بعد عمل بینی

روش چسب زدن بعد عمل بینی بسیار مهم است. بعد از عمل برای بهبودی و فرم گرفتن بینی، شما باید از چسب روی بینی خود استفاده کنید. افرادی که دارای پوست ضخیم‌تری هستند، بیشتر از سایرین باید از چسب استفاده کنند؛ زیرا پوست آن‌ها به زمان بیشتری برای جمع‌ شدن نیاز دارد.

استفاده از چسب از ایجاد اسکار در محل جراحی جلوگیری می‌کند. این فرایند باید چند ماه انجام شود. شب‌ها قبل از خواب و صبح‌ها بعد از بیدارشدن حتماً باید از چسب استفاده کرد. افرادی که دارای پوست چرب هستند توصیه می‌شود هر روز چسب را عوض کنند. افراد با پوست معمولی و خشک هر یک روز در میان می‌توانند چسب را تعویض کنند.

انتخاب جراح بینی استخوانی

در بالا اشاره کردیم که جراحی بینی استخوانی نسبت به عمل جراحی بینی گوشتی آسان‌تر است. با این‌حال در انتخاب پزشک جراح نیاز است دقت شود. بهترین جراح بینی استخوانی به کسی گفته می‌شود که بتواند علاوه بر زیبایی بخشیدن به فرم بینی، سلامت و تنفس را هم دچار مشکل نکند.

بهترین جراح و پزشک با شما صادق است. در صورت عدم نیاز به عمل جراحی به شما می‌گوید و یا در صورت عمل مراحل را با شما کاملاً چک می‌کند. تخصص کافی در جراحی را دارد و از امکانات و دستگاه‌های به‌روز استفاده می‌کند. اخلاق حرفه‌ای پزشک بسیار قابل‌توجه است.

سخن نهایی

در این مطلب سعی شد که اطلاعات لازم برای عمل بینی استخوانی در اختیار شما قرار بگیرد. هدف از جراحی بینی بسیاری از مواقع برای زیبایی و در مواردی دیگر برای درمان است. در هر دو صورت نیاز به آماده‌سازی و اطلاع از مراقبت‌های قبل و بعد از عمل جزو ضروریات این عمل است.

دکتر آرزو خوانساری نیا متخصص جراحی زیبایی بینی و گوش و حلق با سال ها سابقه در این حوزه هستند، رضایت مراجعین از نتیجه نهایی عمل گواهی بر توانمندی و تبحر ایشان است. در صورتی که قصد عمل بینی دارید می توانید با شماره های درج شده در سایت برای دریافت مشاوره و یا نوبت عمل اقدام کنید.

  • آیا امکان بازگشت بینی به فرم اولیه پیش از عمل ممکن است؟

اگر بخواهیم بسیار کوتاه به این سؤال پاسخ بدهیم، باید گفت هیچ‌وقت بینی شما بعد از عمل جراحی به فرم قبلی بازنمی‌گردد. ممکن است تا سه ماه بینی دارای تورم باشد. بعد از گذشت این مدت، شما متوجه فرم جدید و اصلی بینی خود می‌شوید.

  • آیا کوچک ‌کردن بینی استخوانی بدون عمل ممکن است؟
  • چه افرادی کاندیدای خوبی برای جراحی بینی مناسب نیستند؟

برای دریافت مشاوره و نوبت جراحی بینی با کلینیک دکتر آرزو خوانساری نیا تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره (کلیک کنید)