جراحی بینی وی | شنبه – چهارشنبه : از ساعت ۸ صبح الی ۸ شب

روش چسب زدن به بینی

زمان مطالعه: 8 دقیقه
3.7/5 - (6 امتیاز)

همه چیز در مورد روش چسب زدن به بینی

روش چسب زدن به بینی یکی از اصول مهم، بعد از عمل زیبایی بینی، است. هر چند این موضوع توسط پزشک و دستیاران او آموزش داده می‌شود، اما برخی از افراد به صورت غیراصولی از چسب بینی استفاده می‌کنند. در این مقاله روش چسب زدن به بینی و هر آنچه که باید در مورد آن را بدانید، پیدا خواهید کرد؛ بنابراین خواندن این مطلب را از دست ندهید.

آموزش چسب زدن به بینی

همان‌طور که می‌دانید بعد از عمل زیبایی پزشک شما زمان دقیق چسب زدن به بینی را تعیین می‌کند. در آن زمان به خصوص، برای اولین بار به مطب می‌روید و پزشک این کار را برای شما انجام می‌دهد. گاهی نیز این فرایند توسط دستیاران تخصصی پزشک انجام می‌شود.

شما در آن روز آموزش لازم روش چسب زدن به بینی را دریافت می‌کنید؛ اما برخی یک روز در میان برای تعویض چسب به مطب پزشک مراجعه می‌کنند. این کار برای کسی که عمل بینی انجام داده کار سختی است و خستگی زیادی هم برای فرد به همراه دارد. طبق آموزش زیر می‌توانید بدون دغدغه خودتان چسب بینی‌تان را بزنید. کافی است مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول: تمیز کردن پوست صورت و بینی

از نکات مهم در روش چسب زدن به بینی نظافت آن است. پزشکتان در مورد نحوه تمیز کردن صورت و بینی اطلاعات لازم را ارائه می‌دهد. برخی می‌توانند با آب و صابون صورت خود را تمیز کنند و برخی دیگر تا مدتی باید کمتر به صورت خود آب بزنند. برای همین این افراد می‌توانند از پنبه الکلی استفاده کنند.

اگر صورت خود را می‌شورید هنگام خشک کردن صورت به بینی و اطراف آن هیچ فشاری وارد نکنید. یک حوله بسیار نرم را به آرامی روی قسمت‌های مورد نظر قرار دهید و بردارید. چند بار این کار را انجام دهید تا آب روی صورت کاملاً خشک شود. اگر فشار آهسته با حوله شما اذیت می‌کند، بعد از شستشو چند دقیقه به خشک شدن آب روی صورت خود فرصت دهید.

هدف از تمیز کردن صورت از بین بردن چربی‌های سطح پوست، بینی و اطراف آن است. وقتی پوست چرب باشد چسب به خوبی روی بینی قرار نمی‌گیرد. بخشی از چسب روی پوست بینی است و مقدار کمی از آن نیز به گوشه‌های بینی می‌رسد. به همین دلیل تمیز کردن کل صورت خود را مورد توجه قرار دهید.

مرحله دوم: تهیه چسب مناسب بینی

پزشکتان در مورد اینکه چه چسبی برای بینی‌تان مناسب است با شما صحبت می‌کند و حتماً اطلاعات کافی را به دست خواهید آورد. البته چسب‌های بینی برای بعد از عمل در رنگ‌ها، طرح‌ها، جنس‌ها و برندهای مختلف به فروش می‌رسد. همین موضوع انتخاب را برای فرد دشوار می‌کند.

برخی از چسب‌ها با وجود تبلیغات گسترده‌ای که دارند به دلیل چسبندگی بالا، به سختی از بینی جدا می‌شوند. این در حالی است که فرد نباید هیچ فشاری را به بینی خود وارد کند. برخی از چسب‌ها نیز چسبندگی ضعیفی دارند و نقش مهمی در کاهش تورم بینی ایفا نمی‌کنند. این چسب‌ها تقلبی هستند و از تهیه آن‌ها خودداری کنید.

از طرفی دیگر برخی از افراد حساسیت‌های شدیدی به چسب‌های بینی معمولی نشان می‌دهند. با توجه به این موارد پزشکان چسب ضد حساسیت ۲۵/۱ سانتیمتری میکرو (Micropore) را که محصول شرکت (3M) است، توصیه می‌کنند. حتی اگر حساسیت ندارید نیز استفاده از این چسب‌ها بهتر از برندهایی است که فقط اسم و رسمی برای خود پیدا کرده‌اند.

فراموش نکنید که کیفیت چسب انتخابی باید بالا باشد. اگر در حین استفاده از این چسب نیز قرمزی، تورم یا خارش را تجربه کردید می‌توانید از چسب ضد حساسیت برند (KBM) استفاده کنید. قیمت چسب‌های بینی به صورت رولی محاسبه می‌شود و از ۱۵ تا ۱۰۰ هزار تومان متغیر است.

مرحله سوم: برش چسب و زدن آن به بینی

از نکات مهم در روش چسب زدن به بینی این است که چسب مورد نظر را باید به قطعه‌های مختلفی برش بزنید. اندازه برش‌ها باید بر اساس اندازه بینی‌تان صورت بگیرد. برخی از افراد بینی کشیده‌ و برخی دیگر نیز بینی کوتاهی دارند. یک بار که اندازه آن‌ها را تعیین کردید برای دفعه‌های بعدی راحت‌تر این کار را انجام می‌دهید.در حالت معمولی باید ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر از چسب انتخابی خود را جدا کرده و آن را به صورت هلالی درآورید. سپس از زیر بینی شروع به زدن کنید طوری که مقداری از سوراخ‌های بینی‌تان را بپوشاند.

باید دقت کنید که وسط چسب هلالی باید زیر بینی‌تان قرار بگیرد و از پایین به سمت بالا و U شکل آن را بچسبانید.بینی شما چه کشیده و چه کوتاه باشد، لبه‌های چسب باید تا نزدیکی چشمان شما قرار بگیرد. البته نه آن‌قدر بالا بروید که چشم اذیت شود نه آن‌قدر پایین بزنید که زدن و نزدن آن بی‌فایده به نظر برسد.در ادامه به سه تکه چسب ۳ تا ۵ سانتی دیگر احتیاج دارید.

این چسب‌ها باید روی قسمت عرضی بینی قرار بگیرند. به حالت پلکانی چسب زدن را شروع کنید. مقداری از چسب‌ها باید زیر یکدیگر قرار بگیرند تا محکم سر جای خود بمانند و سطح بینی را به خوبی بپوشانند.بعد از زدن سه چسب، یک تکه اضافی را نزدیک به نوک بینی و کمی بالاتر از آن بچسبانید. وقتی چسب زدن تمام شد برای اطمینان بیشتر باید کمی روی آن‌ها را مالش دهید. این کار به قرارگیری بهتر لایه‌های چسب روی یکدیگر کمک می‌کند.

چه زمانی به بینی چسب بزنیم؟
چه زمانی به بینی چسب بزنیم؟

چه زمانی به بینی چسب بزنیم؟

وقتی صحبت از روش چسب زدن به بینی مطرح می‌شود، افراد سؤال‌های زیادی را در مورد زمان دقیق چسب زدن می‌پرسند. بعد از عمل بینی تورم، کبودی، قرمزی و درد جزو ناراحتی‌های طبیعی جراحی بینی به حساب می‌آیند. پوست بینی افراد و نوع عملشان با دیگران فرق می‌کند. به همین دلیل نمی‌توان به طور صددرصد یک نسخه را برای همه پیچید.

اما در حالت معمولی و استاندارد دو هفته بعد از عمل جراحی بهترین زمان برای چسب زدن به بینی است. بلافاصله بعد از برداشتن گچ بینی، چسب زدن به بینی را شروع کنید. یک تا یک ماه و نیم بعد از عمل بینی باید همچنان به بینی خود چسب بزنید. البته زمان دقیق استفاده آن را پزشک به شما اطلاع می‌دهد. چسب زدن به بینی مزایای زیر را دارد:

  • ایجاد فشار یکنواخت برای کاهش تورم بینی
  • تسریع روند بهبودی و کوتاه شدن دوره نقاهت
  • مانع از شکل‌گیری اسکار پوست بینی و اطراف آن
  • کاهش خطر افتادگی بینی
  • هشدار به اطرافیان برای مدیریت رفتارهایشان
  • بهبود فرم‌گیری بینی
  • کمک به ثابت ماندن بینی در حین خواب

چه زمانی چسب بینی را تعویض کنیم؟

هر فردی طبق عمل بینی و نوع پوستی که دارد باید در زمان‌های مختلفی چسب بینی خود را تعویض کند. کسانی که پوست معمولی تا نرمالی دارند می‌توانند یک روز در میان برای تعویض چسب بینی اقدام کنند. افرادی که پوست بینی آن‌ها چربی بیشتری دارد باید هر روز چسب بینی خود را تعویض کنند. برخی که پوست بینی و صورت بسیار خشکی دارند باید هر سه روز یک بار چسب جدیدی به بینی خود بزنند.در هر بار تعویض، تمیز کردن پوست صورت و بینی توصیه می‌شود. وقتی که چسب را درآوردید بلافاصله چسب جدید را نزنید. به پوست بینی خود زمان بدهید که کمی هوا بخورد. این زمان می‌تواند ۲ تا ۳ ساعت باشد. سپس می‌توانید برای چسب زدن اقدام کنید. در برداشتن چسب بینی نکات زیر را رعایت کنید:

  • برای برداشتن چسب از مواد حل کننده یا بخار حمام استفاده کنید تا فشاری به بینی وارد نشود.
  • موچین و پنس برای برداشتن چسب مناسب هستند. هر چسبی را از لبه آن بگیرید و یکی‌یکی درآورید.
  • برای برداشتن چسب بینی به صورت موازی روی سطح بینی حرکت کنید.
  • اگر بعد از برداشتن چسب دچار خارش در بینی شدید، از خاراندن آن و کندن جای چسب با فشار و ناخن خودداری کنید.

آیا روش غیراصولی چسب زدن بینی را کج می‌کند؟

روش چسب زدن به بینی باید اصولی باشد و در این مورد توضیحات لازم را دادیم. چسب زدن به بینی آن‌طور که دیگران فکر می‌کنند فرم بینی را تغییر نمی‌دهد. در واقع مهم جراحی اصولی است و چسب تأثیر زیادی روی نتیجه جراحی نمی‌گذارد.اگر برای مدتی چسب را اشتباه زده‌اید نگران نباشید، چیزی به عنوان عوارض چسب بینی وجود ندارد. اما از این به بعد سعی کنید طبق آموزش پزشکان و نکاتی که آورده شد، روش چسب زدن به بینی خود را به صورت استاندارد و اصولی پیش ببرید.

نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید رعایت نکات اصولی در روش چسب زدن به بینی است. به این ترتیب که نوک بینی خود را با چسب بیش از اندازه بالا نکشید. برخی فکر می‌کنند این کار مانع از افتادگی بینی می‌شود. غضروف‌های نوک بینی به تازگی جراحی شده‌اند، اگر چسب را زیاد بکشید باعث تغییر شکل نوک بینی و غضروف‌های آن می‌شوید.

این نکته را رعایت کنید و روی چسب زدن به بینی حساسیت زیادی از خود نشان ندهید.همچنین چسب بینی را بیش از حد توصیه شده استفاده نکنید. هدف کاهش تورم است، اما وقتی زیاد چسب بزنید باعث افزایش تورم و حساسیت پوستی می‌شوید. نهایت استفاده یک فرد از چسب بینی ۳ ماه است.

حساسیت شدید به چسب بینی
حساسیت شدید به چسب بینی

حساسیت شدید به چسب بینی

برخی از افراد حساسیت زیادی به چسب‌های بینی حتی چسب‌های ضد حساسیت با برندهای خوب دارند. این افراد نگران هستند که نزدن چسب باعث بد فرم شدن یا افتادگی بینی آن‌ها شود. وقتی حساسیت باعث کهیر، قرمزی، تورم شدید و خارش زیاد شود، نباید چسب بزنید.سعی کنید در طول روز سر خود را بالا نگه دارید، کارهای سنگین انجام ندهید و در طول شب نیز از بالش‌های مخصوص استفاده کنید، بالش‌هایی که سر شما را کمی بالاتر و صاف‌تر نگه می‌دارند. همچنین مراقب باشید که هیچ ضربه‌ای به بینی‌تان برخورد نکند. وقتی نمی‌توانید چسب بینی بزنید باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • زیاد نخندید.
  • صورت و سر خود را زیاد حرکت ندهید.
  • کمتر خم شوید.
  • رو به طرف چپ یا راست نخوابید.
  • از دست خود به عنوان تکیه‌گاه برای صورت استفاده نکنید.
  • برای کاهش تورم از کمپرس گرم و سرد استفاده کنید.
  • از دهان عطسه کنید.
  • برای خمیازه کشیدن دهان خود را بیش از اندازه باز نکنید.

دوش گرفتن در زمان استفاده از چسب بینی

بهترین زمان برای تعویض چسب بینی وقتی است که می‌خواهید به حمام بروید. در این صورت هم چسب بینی به راحتی جدا می‌شود و هم می‌توانید دوش بگیرید. در مدتی که چسب روی بینی است و باید برای ۱ تا ۳ روز نیز روی بینی بماند، می‌توانید به حمام بروید؛ اما فقط بدن و موهای خود را بشورید. از شستن صورت خودداری کنید.

نکات مهم چسب زدن به بینی بعد از عمل

  • انتخاب نوع چسب مناسب
  • پوست را بشویید و خشک کنید و با پنبه‌ای که دارای الکل است پوست بینی و گونه‌ها را کامل تمیز کنید.
  • 10 دقیقه برای خشک‌شدن پوست صبر کنید.
  • برش‌زدن چسب در سایز مناسب
  • تکه‌های کوچک چسب را از بالای بینی تا پایین به‌صورت عرضی بچسبانید.
  • تکه بزرگ چسب را به شکل U زیر بینی بچسبانید.
  • لبه‌های چسب تا نزدیکی زیر چشم‌ها باید کشیده شوند.
  • جلوی سوراخ بینی گرفته نشود.
  • قطعه بزرگ دیگر نیز روی این قطعه چسبیده می‌شود.
  • از پایین‌به‌بالا قطعات کوچک چسب به صورت عرض روی بینی چسبانده می‌شوند.

سخن پایانی

در این مقاله روش چسب زدن به بینی را بررسی کردیم. اگر طبق توضیحات ارائه شده هنوز هم چسب زدن به تنهایی برایتان دشوار است، می‌توانید برای چند بار به مطب مورد نظر بروید. برای راحتی خودتان چسب زدن به بینی را در خانه انجام دهید. چند بار که تکرار کنید برایتان عادی و راحت می‌شود. حتماً در مقابل آینه این کار را انجام دهید تا چسب‌ها دقیقاً در جای مناسب خودشان قرار بگیرند.

  • آیا روش غیر اصولی چسب زدن بینی را کج می کند ؟
  • چه زمانی چسب بینی را تعویض کنیم ؟
  • چه زمانی به بینی چسب بزنیم؟
  • وقتی نمیتوانیم چسب بینی بزنیم چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

برای دریافت مشاوره و نوبت جراحی بینی با کلینیک دکتر آرزو خوانساری نیا تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonدریافت مشاوره (کلیک کنید)