یکی از امور فطری وجود انسانها، گرایش به زیبایی و تلاش برای به دست آوردن آن است. امروزه پیشرفتهای چشمگیری در علم پزشکی اتفاق افتاده است و جراحی زیبایی به شکلهای متفاوت در حال انجام است. روز به روز نیز به طرفداران این عملها اضافه میشود و افراد در همه سنین به سمت آن میروند. همه عملها میتوانند دارای عوارض متفاوتی باشند و عمل بینی نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. عوارض جراحی بینی باعث شدهاست که بسیاری از زیباجویان دچار ترس و اضطراب شوند. البته توجه داشته باشید که اگر این کار توسط افراد متخصص و حرفهای انجام شود، بدون مشکل خواهد بود و عوارض اندکی به دنبال خواهد داشت. علاوه بر این باید بیمار مراقبتهای پزشکی را به طور کامل و دقیق انجام دهد تا هر گونه عارضه را کاهش دهد. با ما همراه باشید تا شما را از عوارض جراحی بینی استخوانی، گوشتی و عوارض جراحی بینی در درازمدت آشنا کنیم.
انواع عوارض جراحی بینی
جراحی بینی مانند هر عمل دیگری میتواند عوارض مختلفی به دنبال داشته باشد. البته برخی از عوارض جراحی بینی کوتاه مدت هستند و پس از گذشت زمان اندکی از بین میروند. برخی دیگر از عوارض جراحی بینی در درازمدت نیز باقی میمانند و باعث آزار فرد میشوند؛ در صورتی که عمل بینی شما توسط افراد متخصص انجام شود، دچار این مشکلات نخواهید شد. انواع عوارض جراحی بینی عبارتند از:
- درد
در طی جراحی بینی، غضروف و اسکلت بینی تا حد زیادی دچار تغییر خواهند شد که این تغییر در نهایت درد کوتاه مدتی به دنبال دارد. درد جراحی بینی زیاد نیست و برای کنترل آن بر اساس نظر پزشک میتوانید از داروهای مسکن مختلف استفاده کنید.
- تورم
یکی دیگر از عوارض جراحی بینی، تورم است. اکثر افرادی که جراحی بینی انجام دادهاند، تا مدت کوتاهی درگیر ورم هستند. با استفاده از کمپرس و چسب بینی و نوشیدن آب کرفس میتوانید روند کاهش ورم را تسریع بخشید.
- ماندن جای زخم
یکی از عوارض جراحی بینی در درازمدت، ماندن جای زخم است که ظاهر نامناسبی برای فرد ایجاد میکند. اگر برای جراحی بینی به سراغ متخصصان و جراحان ماهر رفته باشید هرگز درگیر چنین مشکلی نخواهید شد؛ چرا که محل برش را به گونهای بخیه میزنند که قابل مشاهده نباشد. افرادی که تخصص کافی در بخیه زدن ندارند باعث بروز این مشکل غیرقابل جبران خواهند شد. همچنین باید پس از جراحی، از داروها و پمادهای مخصوصی استفاده کنید تا جای زخم ترمیم شود.
- اختلال تنفسی
یکی از بدترین و شدیدترین عوارض جراحی بینی در درازمدت، اختلالات تنفسی هستند. اگر پزشک مجاری تنفسی را به اندازه زیادی کوچک کند، زیباجو در آینده برای تنفس دچار مشکل خواهد شد. در نتیجه میزان کوچک کردن بینی را به پزشک بسپارید تا بر اساس مجاری تنفسی شما برای آن تصمیمگیری نماید.
- عطسه و آبریزش بینی
یکی از عوارضی که برخی افراد پس از جراحی بینی تجربه میکنند، عطسه و آبریزش است. تا حد امکان به آرامی عطسه کنید تا به مجاری بینی و بخیهها فشاری وارد نشود. اگر درگیر این مشکل شدید، آن را با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک ممکن است در این زمان برای شما داروهای ضد حساسیت به منظور کاهش علائم تجویز نماید.
- ماندن جای آتل و چسب
یکی از رایجترین عوارض جراحی بینی، ماندن جای آتل و چسب بر روی بینیهای تازه عمل شده است. از آتل و چسب به منظور فرمدهی بینی استفاده میشود و این عارضه به دلیل فشار بیش از حد آنها اتفاق میافتد. برای جلوگیری از آن نیز سعی کنید فشار زیادی بر روی بینی وارد نکنید و طرز صحیح چسب زدن را از پزشک خود یاد بگیرید.
- مشکلات بویایی
گاهی اوقات پس از جراحی بینی به دلیل التهاب بافت بینی و افزایش ترشحات، بیمار در بویایی دچار مشکل میشود. اگر درگیر این عارضه شدید نترسید؛ چرا که این مسئله پس از عمل کاملا طبیعی است و بعد از کاهش تورم حس بویایی به طور کامل باز خواهد گشت.
- کبودی اطراف چشم
یکی از عوارض جراحی بینی که در اکثر متقاضیان مشاهده میشود، مربوط به کبودی و ورم اطراف چشم است. این عارضه به دلیل تغییرات بینی و ضربه به آن اتفاق میافتد و برای جلوگیری از آن به مدت ۲۴ ساعت پس از جراحی باید از کمپرس سرد استفاده شود.
- چسبندگی داخل بینی
گاهی اوقات برشها و زخمهای جراحی ترمیم نمیشوند و بافتهای داخلی بینی به هم میچسبند. اگر چه چسبندگی داخل بینی یکی از نامتداولترین عوارض جراحی بینی است، اما در صورت بروز میتواند خطرناک و آزاردهنده باشد. در برخی مواقع نیز برای تشخیص نوع درمان باید سیتی اسکن انجام شود.
- عفونت بینی
عفونت بینی نیز ممکن است پس از عمل زیبایی گریبانگیر شما شود. برای پیشگیری از رشد میکروبها و ایجاد عفونت، مرتبا بینی خود را با محلولهای مخصوص شستشو دهید.
عوارض عمل بینی استخوانی
به طور کلی جراحی بینی استخوانی را بر روی بینیهایی که پوست نازکی دارند و به شکل استخوانی یا غضروفی هستند، انجام میدهند. در این روش جراحی مشکلاتی مانند قوز، انحراف، کجی، افتادگی نوک، بزرگی سوراخها و نوک بینی قابل رفع خواهند بود. بینی استخوانی را به صورت طبیعی، فانتزی و نیمه فانتزی میتوان عمل کرد و اکثر آنها نتیجه موفقیتآمیزی دارند. از آنجایی که پوست بینی استخوانی نازک است، عوارض جراحی بینی استخوانی نیز در مقایسه با عمل بینی گوشتی بسیار کمتر هستند. علاوه بر این به علت مستحکم بودن غضروف در این نوع بینی، تغییر شکل آنها بهتر و با پایداری بالاتر قابل انجام خواهد بود. عمل بینی استخوانی عوارض شدیدی به دنبال ندارد و به طور کلی دارای عوارض عمومی مانند تورم، کبودی و آبریزش بینی است که این عوارض نیز با گذشت زمان برطرف خواهند شد. برای جلوگیری از بروز عوارض جراحی بینی استخوانی باید به مدت ۹ ماه مراقبتهای پزشکی را رعایت کنید تا به فرم دلخواه خود برسید و دچار مشکلات تنفسی نشوید.
عوارض جراحی بینی گوشتی
اکثر افرادی که برای جراحی بینی گوشتی اقدام میکنند، به قصد زیبایی این کار را انجام میدهند و جراحی با هدف درمانی در این نوع بینی بسیار کم است. اگر چه عمل بینی گوشتی باعث افزایش زیبایی فرد میشود؛ اما هنوز هم با تردید بسیاری همراه است که علت آن نیز، زیاد بودن عوارض جراحی بینی گوشتی است.
بینیهای گوشتی معمولا دارای پوستهای ضخیم هستند و نوک بینی شامل تعداد زیادی غده چربی است. این بینیها غضروفهایی ضعیف دارند؛ به گونهای که با فشار دادن نوک بینی متوجه تغییر و پایین آمدن آن خواهید شد. بروز عوارض جراحی بینی گوشتی به عواملی مانند جنس و ویژگیهای آن بستگی دارد. معمولا این مدل از بینیها پس از گذشت ۱۸ تا ۲۴ ماه، به پایداری و فرم نهایی خواهند رسید. در این مدت ممکن است بر روی قسمتهای مختلف بینی، گوشت اضافه رشد کند که برای جلوگیری از این مشکل و بر اساس نظر پزشک، به زیباجو کورتون تزریق میشود.
معمولا عوارضی که پس از جراحی مشاهده میشوند در بینیهای گوشتی بیشتر اتفاق میافتند؛ چرا که پوست آنها ضخیم و غضروف آنها ضعیف است. اکثر افرادی که با این عوارض روبرو شدند دارای بینی گوشتی و درشت بودند و از پزشک خود مدل فانتزی درخواست کردند. برخی زیباجویان نیز جراح را تحت فشار قرار دادند تا بینی آنها را بسیار کوچک کند.
در این مورد نیز پزشک بینی را به میزان بیشتری تراش میزند و قسمت بزرگتری از غضروف را برمیدارد؛ در نهایت در اطراف بینی فرو رفتگی دیده میشود و فرد دچار مشکلات تنفسی خواهد شد. یکی دیگر از عوارض جراحی بینی، تورم است که در بینیهای گوشتی بیشتر از بینیهای استخوانی دیده میشود. شما میتوانید تا ۴۸ ساعت پس از عمل بینی، از کمپرس یخ استفاده کنید تا روند بهبودی و کاهش تورم را تسریع کنید.
علت بروز عوارض جراحی بینی
در این مقاله سعی کردیم به عوارض جراحی بینی در کوتاه مدت و درازمدت بپردازیم و شما متوجه شدید که عمل بینی استخوانی و گوشتی چه عارضه هایی را به دنبال دارند. اگر به عارضه های جراحی بینی دچار شدید، در قدم اول باید خونسردی خود را حفظ کنید و بدانید که اکثر این عوارض پس از گذشت دوره کوتاهی از بین خواهند رفت. عوارض درازمدت آن نیز در صورت انتخاب صحیح پزشک هرگز رخ نخواهند داد؛ در نتیجه نیازی به نگرانی در رابطه با این عوارض نیست. البته باید توجه داشته باشید که باید نکاتی که پزشک به شما گوشزد کرده است را به طور دقیق انجام دهید تا از بروز مشکلات متعدد جلوگیری کنید. در نهایت نیز باید بدانید که انتخاب پزشک مناسب برای عمل زیبایی تاثیر بسزایی بر روی نتیجه آن خواهد داشت؛ پس با تحقیق و دقت فراوان پزشک خود را انتخاب کنید.
در پایان امیدواریم این مطلب برای شما سودمند واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه سوال با ما در بخش نظرات در میان بگذارید یا برای دریافت مشاوره از طریق شمارههای درج شده در سایت با کلینیک دکتر آرزو خوانساری نیا ارتباط برقرار کنید.
- عارضه های جراحی بینی استخوانی چیست؟
- عوارض جراحی بینی گوشتی چیست؟
- چگونه از بروز عارضه های جراحی بینی جلوگیری کنیم؟