عملهای جراحی بینی با اهداف متفاوت درمانی و زیبایی برای افراد انجام میشوند. امروزه افراد زیادی با هدف کوچککردن بینی، اصلاح وضعیت استخوان بینی، ایجاد تقارن و … متقاضی انجام عمل بینی هستند. پزشک متخصص نیز با در نظر گرفتن وضعیت بیمار و مشکلی که دارد، یکی از انواع روش جراحی بینی باز یا بسته را انتخاب میکند. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی روش جراحی بینی باز و موارد مربوط به آن بپردازیم.
جراحی بینی باز چیست؟
جراحی بینی به روش باز یکی از روشهای انجام جراحی بینی است که بهمنظور رفع ایرادات بینی انجام میشود. عمل جراحی بینی به روش باز همانطور که از نام آن مشخص است، به پزشک جراح امکان دسترسی آزادانهتری برای انجام عمل میدهد. در اولین قدم پزشک جراح اقدام به بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی بیمار میکند. پس از آن از طریق برشهایی که در اطراف پرههای بینی و قسمت زیرین پل بینی ایجاد شده، اقدام به برداشتن پوست بینی کرده و جراحی زیبایی بینی به روش باز را انجام میدهد. در این صورت پزشک دسترسی کامل به اجزاء و ساختمان بینی دارد و برای شکلدهی بینی و رفع ایرادات آن تصمیمگیری بهتری دارد.
جراحی بینی به روش باز چه مزایایی دارد؟
از مزیتها و فواید روش جراحی بینی باز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در این عمل جراح قدرت و تسلط بیشتری بر انجام عمل دارد.
- علاوه بر این، روش جراحی بینی باز روی بینیهای با انحراف زیاد نتیجه بهتری خواهد داشت.
- در این روش جراحی اثری از بخیههای عمل در زیر پل بینی بهجا نمیماند.
- جراحی بینی به روش باز برای انواع بینیهای بدفرم یا بدشکل نیز نتیجه مطلوبتری به همراه دارد.
- با توجه به اینکه جراح در این روش جراحی بینی گستردگی دید بیشتری به جراحی و اجزای بینی دارد، میتوان گفت که احتمال قرینه نبودن دو طرف بینی کاهش مییابد.
- در عمل جراحی بینی به روش باز، جایگذاری گرافت یا پروتزهای استخوانی، غضروفی بهآسانی انجام میشود.
- جراحی بینی به روش باز برای بینیهای با انحراف زیاد نتیجه مطلوبتری را به همراه دارد.
جراحی بینی باز چه معایبی دارد؟
روش جراحی بینی باز با توجه به مزایا و فوایدی که برای فرد به همراه دارد، دارای معایبی نیز است. از جمله معایب این روش جراحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عمل جراحی بینی به روش باز، در مقایسه با انجام جراحی بینی به روش بسته، مدتزمان بیشتری به طول میانجامد.
- پس از انجام جراحی بینی به روش باز، شاهد تورم بیشتر در ناحیه بینی خواهیم بود.
- برش ایجادشده روی کلوملا (تیغه میانی زیر بینی) به مدت چند هفته پس از عمل باقیمانده و با گذشت زمان از بین میرود.
- با توجه به گردش خون در نوک بینی، زمان ریکاوری پس از جراحی افزایش مییابد.
تفاوتهای جراحی بینی باز و بسته
ازجمله تفاوتهای عمل جراحی بینی به روش باز و بسته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در انجام جراحی بینی به روش بسته، نیازی به ایجاد برش در ناحیه کلوملا نیست.
- در انجام عمل جراحی بینی به روش باز، برای افراد سن بالا احتمال بروز و ناخوشی بیشتر از روش بسته وجود دارد.
- انجام روش جراحی بینی باز، در مقایسه با روش بسته، مدت زمان بیشتری به طول میانجامد.
- در جراحی بینی به روش باز، احتمال عدم تقارن و ناهماهنگی کمتر از روش بسته است.
- هنگام جراحی بینی باز، شاهد کبودی بیشتری در محل جراحی، در مقایسه با روش بسته خواهیم بود.
- هنگام انجام جراحی به روش بسته، پزشک جراح برشهای لازم برای عمل را از داخل بینی زده و اقدام به جداکردن پوست بینی در ناحیهای از غضروف مینماید.
- درصورتیکه در انجام روش جراحی بینی باز با ایجاد برش در تیغه بینی، پوست بینی از غضروف جدا میشود.
تفاوت هزینه عمل در دو روش جراحی بینی باز و بسته
در مقایسه با هزینه روش جراحی بینی باز با بسته باید گفت که هزینه پرداختی در صورت انجام جراحی بینی به روش باز بیشتر از روش جراحی بینی بسته ست.
جراحی بینی باز برای چه افرادی مناسب است؟
- بهطورکلی افرادی که دارای انحراف بینی زیادی هستند، مناسب روش جراحی بینی باز خواهند بود.
- همچنین افرادی که دارای غضروف و اسکلت بینی ضعیف هستند و نیاز است تا پیوند گرافت و غضروف انجام دهند، نیز برای انجام عمل جراحی بینی به روش باز مناسب هستند.
- عمل جراحی زیبایی بینی به روش باز برای افرادی که تصمیم به انجام جراحی بینی ترمیمی دارند نیز مناسب است.
مراحل انجام عمل جراحی بینی به روش باز
بهمنظور انجام روش جراحی بینی باز، در ابتدا برای بیمار با توجه به وضعیت وی، بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی صورت میگیرد. پس از آن، جراح اقدام به ایجاد برشهایی در داخل بینی و قسمت کلوملا (تیغه میانی زیر بینی) میکند. پس از ایجاد برش در این قسمتها پوست بینی بیمار از بافت جدا شده و جراح قادر خواهد بود با تسلط کامل ایرادات بینی را برطرف کند. پس از انجام عمل و اعمال تغییرات لازم، قسمتهای برش خورده بخیه زده میشوند.
اقدامات قبل از جراحی بینی به روش باز
قبل از انجام عمل جراحی بینی به روش باز نیاز است تا فرد مراقبتها و اقدامات لازم را بهمنظور نتیجهگیری بهتر از عمل و کاهش عوارض و آسیبهای ناشی از عمل انجام دهد.
- در قدم اول نیاز است تا فرد اقدام به کسب اطلاعات کافی در زمینه یافتن جراحی بینی متبحر و باتجربه کند.
- در مرحله بعد توصیه میشود بیمار، جراح را در جریان انتظارات خود از جراحی بینی گذاشته و طی جلسات مشاوره با پزشک موارد لازم را با او در میان بگذارد.
- درصورتی که فرد در گذشته یا اکنون به بیماری خاصی دچار است یا به مصرف بعضی از داروها حساسیت دارد، نیاز است تا پزشک خود را از این موضوع مطلع کند.
- پس از آن بیمار باید آزمایشهای لازم قبل از عمل را انجام داده و نتیجه را به پزشک جراح ارجاع دهد.
- قبل از عمل تعدادی عکس از زاویههای مختلف از بینی خود تهیه کند.
- فرد باید به مدت ۲ هفته قبل از جراحی بینی باز، از مصرف دخانیات و انواع مشروبات الکلی خودداری کند. مصرف دخانیات باعث عدم اکسیژنرسانی درست به خون و بروز مشکلاتی در هنگام عمل میشود.
- نیاز است تا بیمار به مدت ۲ هفته قبل از عمل، داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین و بروفن را مصرف نکند؛ چراکه باعث افزایش خونریزی پس از عمل میشوند.
- بهتر است ۱ روز قبل از عمل مایعات بیشتری بنوشید.
- آقایانی که تصمیم به انجام عمل جراحی بینی به روش باز دارند، نیاز است تا در روز عمل جراحی زیبایی بینی به روش باز، بدون ریش و سبیل به کلینیک مراجعه کنند.
- توصیه میشود ۱ شب قبل از انجام عمل جراحی بینی به روش باز، حمام کنید. با توجه به اینکه بعد از عمل، روی دماغ با پانسمان و گچ پوشانده میشود، تا مدتی امکان حمامکردن برای فرد وجود ندارد.
- درصورتیکه فرد متقاضی جراحی بینی به روش باز خانم باشد باید بدون آرایش، لاک و موارد این چنینی برای عمل مراجعه کند.
- همچنین استفاده از اکسسوریهایی مانند انگشتر، دستبند و … در روز جراحی زیبایی بینی به روش باز، ممنوع است.
مراقبتهای لازم پس از جراحی بینی به روش باز
پس از انجام عمل جراحی بینی به روش باز نیز فرد بهمنظور بهبودی هرچه سریعتر و کاهش آسیبها و عوارض باید اقدامات و مراقبتهایی را انجام دهد.
- بهتر است به مدت ۲ روز پس از روش جراحی بینی باز، بیمار از کمپرس سرد برای کمشدن کبودی و تورم بینی استفاده کند.
- فرد باید تا بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت یا ورزش سنگین خودداری کرده و تا پشت سر گذاشتن دوران نقاهت استراحت کند.
- پس از جراحی زیبایی بینی به روش باز، بیمار در هنگام خواب باید بهصورت طاقباز خوابیده و بهمنظور بالاآوردن سر ۲ بالش زیر سر خود قرار دهد.
- توصیه میشود فرد از غذاهای تند و سدیم کمتر استفاده کند. مصرف سدیم و غذاهای تند تورم ناحیه بینی را افزایش میدهند.
- به مدت ۲ هفته پس از عمل مصرف مشروبات الکلی، دخانیات و داروهای رقیقکننده خون برای فرد ممنوع است.
- پس از انجام عمل فرد به مدت ۲ ماه باید از رفتن به محیطهای آبی و گرم مانند استخر، حمام بخار، سونا و غیره خودداری کند. کلری که در آب استخر وجود دارد برای وضعیت بینی مضر است.
- تا ۲ ماه پس از جراحی زیبایی بینی به روش باز، فرد نباید از عینک استفاده کند؛ اما استفاده از لنزهای تماسی برای فرد مشکلی ندارد.
- بهتر است تا مدتی پس از عمل جراحی از لباسهای گشاد و دکمهدار استفاده کنید تا در هنگام تعویض لباس به مشکل برنخورید.
- پس از انجام عمل، جراح بهمنظور شکلگرفتن بینی اقدام به گذاشتن قالب یا اسپلینت بر روی آن میکند که باید تا یک هفته بر روی بینی قرار داشته باشد. فرد باید مراقب باشد تا قالب ثابت بوده و به آن رطوبت نرسد.
سن مناسب برای انجام جراحی بینی به روش باز
برای اینکه فرد از نتیجه جراحی بینی خود نتیجه مطلوب و رضایتبخشی بگیرد نیاز است تا پس از سپریکردن دوران بلوغ و تکامل رشد اقدام به انجام جراحی کند. به طور معمول سن مناسب در پسران پس از هجدهسالگی و در دختران ۵ سال پس از بلوغ است. درصورتیکه به دلایل ظاهری و زیبایی فرد مجبور به انجام عمل جراحی زیبایی بینی به روش باز باشد، این محدودیت سنی با صلاحدید پزشک انعطافپذیر خواهد بود. در این مطلب به معرفی روش جراحی بینی باز پرداختیم. جراحی بینی به روش باز یکی از روشهای جراحی معمول و رایج به شمار میرود. فردی که تصمیم به انجام روش جراحی بینی باز دارد، نیاز است تا در ابتدا سوابق و عملهای قبلی پزشک انتخابی خود را مورد بررسی قرار دهد تا عوارض و آسیبهای ناشی از عمل را به حداقل برساند. دکتر آرزو خوانساری نیا با سالها تجربه در زمینه جراحی بینی و نمونه کارهای موفق و زیبا، یکی از بهترین جراحهای بینی در تهران هستند. جهت دریافت مشاوره با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید.